T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SEYDİŞEHİR - Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mobilya İç Mekan Tasarım Alanı

Alanın Tanımı

Mobilya ve iç mekan tasarımı altında yer alan mobilya iç mekan ressamlığı, iç mekan ve mobilya teknolojisi, mobilya iskeleti ve döşemesi, mobilya süsleme sanatları, ahşap doğrama teknolojisi dallarının yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Alanın Amacı

Mobilya ve iç mekan tasarımı alanı altında yer alan mesleklerde sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlilikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Dal Programları, Tanımları ve Amaçları

1. Mobilya ve İç Mekan Ressamlığı

Tanımı: Mobilya ve iç mekan ressamlığı, meslek elemanının sahip olduğu iç mekan yerleşimlerini planlama ve bilgisayarla çizme yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin verildiği daldır.

Amacı: Mobilya ve iç mekan tasarımı alanında mobilya ve iç mekan tasarımı mesleğinin grektirdiği iç mekan yerleşimlerini planlama ve bilgisayarda çizme yeterliliklerine sahip meslek elemanlarının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

 

2. İç Mekan ve Mobilya Teknolojisi

Tanımı: İç mekan ve mobilya teknolojisi meslek elemanının sahip olduğu, iç mekan ve mobilya elemanlarının üretimini yapma yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin verildiği daldır.

Amacı: Mobilya ve iç mekan tasarımı alanında mobilya ve iç mekan teknolojisi mesleğinin gerektirdiği iç mekan ve mobilya elemanlarının üretimi yeterliliklerine sahip meslek elemanlarının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

 

Türkiye'de mobilya sektörü hızla gelişmekte ve büyümektedir. Ülkemizde küçük ve orta ölçekli işletmeler giderek şirketleşmekte ve bu alanda ciddi miktarda elemana ihtiyaç duyulmaktadır. Son yıllarda büyük ölçekli işletmelerin sayısı artmıştır.

 

21-04-202221-04-202221-04-2022

29-04-202229-04-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.01.2020 - Güncelleme: 29.04.2022 11:23 - Görüntülenme: 611
Kaynak: Google
  Beğen | 0  kişi beğendi