T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SEYDİŞEHİR - Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

SEYDİŞEHİR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

05-01-2020

K R O N O L O J İ K   G E L İ Ş İ M İ

1971 yılında Seydişehir Sanat Enstitüsü olarak 79 öğrencisiyle Tesviye Bölümüyle eğitim ve öğretime başlamıştır. 1972-1973eğitim-öğretim yılında Metal İşleri bölümü açılmıştır 1974-1975eğitim-öğretim yılında Elektrik, Metalürji, bölümleri açılmıştır. 1982-1983eğitim-öğretim yılında Makine Ressamlığı,bölümü açılmıştır. 1988-1989eğitim-öğretim yılında Mobilya ve Dekorasyon, Döküm, Model, bölümleri açılmıştır 1989yılında 1 adet öğretim binası, 2 adet atölye binası ve 12 dairelik lojman binası yapılmıştır. 1990-1991eğitim-öğretim yılında Elektronik bölümü okulumuzda faaliyete geçmiştir. 1985-1986eğitim-öğretim yılında Teknik Lise Makine Bölümü  öğretim yılında  1992-1993eğitim-öğretim yılında Teknik Lise Elektrik Bölümü öğretim yılında, 1992-1993eğitim-öğretim yılından itibaren okulumuz 96 öğrenci ile tam yatılı hale dönüştürülmüştür.  2004-2005eğitim-öğretim yılında Bilgisayar (Donanım) bölümü açılmıştır. 2004-2005eğitim-öğretim yılında Anadolu Teknik Lisesi Bilgisayar (Yazılım) bölümü açılmıştır. 2006-2007eğitim-öğretim yılından itibaren bölümlerin alanlara dönüşümü yapılmış ve Anadolu Teknik Lisesi bünyesinde: Bilişim Teknolojileri, Teknik Lisesi bünyesinde: Makine Teknolojisi, Elektrik-Elektronik Teknolojileri, Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde: Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi,  Motorlu Araçlar Teknolojisi, Ahşap Teknolojileri Alanları yeni isimleri ile oluşturulmuş bu alanlara kaynaklık eden ihtisas dalları ile modüller sistemle  eğitim-öğretim verilmeye başlanmıştır 2009-2010eğitim ve öğretim yılından itibaren 100 kişilik pansiyon kullanıma açılmıştır. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında Ahşap Teknolojisi adı Mobilya iç mekan tasarım alanı olarak adı değiştirilmiştir. 2011-2012eğitim-öğretim yılında okula yeni programlar, alan ve dallar açılmıştır: Anadolu Teknik Lisesi bünyesinde: Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Mobilya İç Mekan Tasarım, Motorlu Araçlar Teknolojisi alanları açılmıştır yine aynı yıl, Teknik Lise: Bilişim Teknolojileri     alanı açılmıştır. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında Mesleki Açık Öğretim-Telafi Eğitim Uygulanmasına başlanmıştır.2012 eğitim-öğretim yılında Seydişehir Teknik Spor Kulubü Kurulmuştur "Seydişehir Teknik Spor" "STS"adıyla  yapılanmasına devam etmektedir.2015-2016 Eğitim yılında atıl bulunan 12 dairelik 6 katlı lojman kız öğrenci yurdu olarak tadilat yapılarak kullanıma hazırlanmıştır. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda taşımalı öğrenciler için yemekhane yapılarak kullanıma sunulmuştur. 2015-2016 eğitim-Öğretim yılı itibarı ile Meb personeline 657 say.kanun kapsamında öğle yemeği hizmeti verilmeye başlanmıştır.

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüz Yapılanması Çalışmaları Sonucunda Mevcut Programları Kademeli Olarak Kapatılarak Anadolu Teknik Programı ile Anadolu Meslek Programı Uygulamaya Konularak Kayıtlar Sınav Puanına Göre Yapılmaya Başlanmıştır.

Okulumuz Programları Alan ve Dalları...

Bilişim Teknolojileri Alanı (ATP-AMP)

*WEB PROGRAMCILIĞI

*BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİSLİĞİ

*AĞ İŞLETMECİLİĞİ

*VERİ PROGRAMCILIĞI

Kimya Teknolojisi Alanı (ATP-AMP)

*KİMYA LABORATUARI

Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı (ATP-AMP)

*ELEKTRİK TESİSATI VE PANO MONTÖRLÜĞÜ

*ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIM

*YÜKSEK GERİLİM SİSTEMLERİ*ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ TEKNİK SERVİSİ

*GÜVENLİK SİSTEMLERİ*BOBİNAJCILIK*GÖRÜNTÜ veSES SİSTEMLERİ

Metal Teknolojisi Alanı (ATP-AMP)

*ÇELİK KONSTRÜKSİYON

*KAYNAKÇILIK

*METAL DOĞRAMA

*ISIL İŞLEMLER

Mobilya İç Mekan Tasarım Alanı (ATP-AMP)

*MOBİLYA İÇ MEKAN TASARIM İMALATI

*MOBİLYA İÇ MEKAN TASARIM RESSAMLIĞI

Makine  Teknolojisi Alanı (ATP-AMP)

*BİLGİSAYAR MAKİNA RESSAMLIĞI

*BİLGİSAYARLI MAKİNA İMALATI(CNC)

*MAKİNA BAKIM ONARIM

Motorlu Araçlar  Teknolojisi Alanı (ATP-AMP)

*OTOMOTİV ELEKTROMEKANİK

*İŞ MAKİNALARI

 

BİNA FİZİKİ DURUMU: 32.000 m2 bahçe içerisinde 10.500 m2 kapalı alan üzerine kurulan 13 blok ile hizmet vermektedir. Okulumuzda, 25 derslik,  Alanda 13 adet atölye, 1 adet  fizik- 2 adet kimya-1 adet biyoloji laboratuarı, 10 adet bilgisayar laboratuarı, müdür odası, 8 adet  müdür yardımcısı odası, 1adet öğretmenler odası, 1 adet arşiv, 1 adet temizlik malzemeleri deposu, 6 resimhane, 1 çok amaçlı salon, 150 kişilik modern toplantı salonu, 2 adet memur odası, 4 adet kat görevlisi odası, 1adet  okul aile birliği odası, 1 adet öğrenci temsilcisi odası, 1 adet sendika temsilcisi odası, 1 adet Ar-Ge komisyon odası, 1 adet kütüphane(2200 kitap), 1 adet  z kütüphane (dijital 15 adet dizüstü PC), 1 adet danışma, 7 adet bahçe kapısı ve güvenlik odası, 1 adet spor salonu, 1 adet spor malzemeleri odası, 1 adet sporcu odası, 1adet  fitness salonu, 4 adet soyunma odası, 3 adet kişilik spor duşluk, 2 adet basketbol sahası, 2 adet voleybol sahası, 1 adet halı saha, 2 adet açık hava dersliği, 2 adet toplanma yeri, 1 adet anifi tiyatro,  2 adet sosyal hizmetler odası,  14 WC – Lavabo ve 100 öğrenci kapasiteli pansiyon bulunmaktadır. Binalar doğal gaz ile ısıtılmaktadır. Okulumuza ait 20 adet sobalı lojman bulunmaktadır. Okulumuzda Ses, ışık, ısıtma, güvenlik, iletişim, kapı otomasyonları kurulmuştur.

GÜNÜMÜZE KADAR UYGULANAN PROGRAMLAR                       

ANADOLU MESLEK  PROGRAMI (AMP) (AKTİF)

TEOK Sınavları Sonucunda; Puan durumuna göre 8.sınıf bitiren öğrenciler, 9.sınıf programına kayıt olurlar. Kontenjan dolmadığında TEOK puan üstünlüğüne göre kayıt yapılmaktadır. Fen müfredatı, Yabancı Dil ve Mesleki müfredat uygulanmaktadır.

ANADOLU TEKNiK  PROGRAMI (ATP) (AKTİF)

55 puan ortalaması ile mezun olan tüm okulların 9.sınıf öğrencileri, 10.sınıf Anadolu Teknik Programlarına; Puan üstünlüğü ve kontenjana göre tercih edilen alanlara

e-kayıt edilir...Anadolu Lisesi + Yabancı Dil + Mesleki Teknik Müfredatı birlikte uygulandığından, akademik seviyelidir. Eğitim-öğretimine sayısal düzeyde devam etmek isteyen öğrenciler tercih ettiği programdır...

ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ: (PASİF)

Gerekli nitelikli teknik insan gücü yetiştiren mesleki ders ağırlıklı programdır. İlköğretim son sınıf mezunları sınavsız kayıt olmaktadır. Ayrıca tüm ortaöğretim(lise) 9.sınıfı bitiren öğrenciler nakil olarak 10 sınıftan devam edebilmektedir. KADEMLİ OLARAK BİTİRİLMİŞTİR

TEKNİK LİSE: (PASİF)

9.sınıf orta öğretim programını okumuş ve kimya-matematik-fizik-dil anlatım derslerinde 3 ortalama ile başarılı olan öğrenciler 10.sınıf teknik lise programına tercihlerine göre kayıt edilirler. Fen ve mesleki  müfredat uygulandığından akademik seviyelidir, eğitim-öğretimini üniversite düzeyinde devam etmek isteyen öğrencilerin tercih ettiği sayısal ağırlıklı programlardır. Kayıtları Tüm Orta Öğretim Okullarının (Lise 1) 9.sınıfın yıl sonunda ve ortalama yükseltme sınavı sonunda veli dilekçesi ile (sınavsız nakil sistemi ) yapılmaktadır.KADEMLİ OLARAK BİTİRİLMİŞTİR

ANADOLU TEKNİK LİSESİ: (PASİF)

İlköğretim 8.sınıf bitiren öğrenciler, SBS sınavları sonucunda puan durumuna gore, Anadolu Teknik Lisesi programlarına kayıt olurlar. Kontenjan dolmadığında SBS puan üstünlüğüne göre kayıt yapılmaktadır. Fen müfredatı programının yanında yabancı dil ve mesleki müfredat uygulandığından akademik seviyededir. Eğitim-öğretimini üniversite düzeyinde devam etmek isteyen öğrencilerin tercih ettiği sayısal ağırlıklı programlardır.KADEMLİ OLARAK KAPATILMIŞTIR

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ: (AKTİF)

Mesleki Açık Öğretim Lisesi, ilköğretimini tamamlayan, ancak orta öğretime devam edemeyenler- orta öğretimden ayrılanlar ile lise-meslek lisesi mezunu olup farklı alanlarda öğrenim görme fırsatı bulamayanlara uygulanan programdır. Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nde yaş sınırı yoktur. Mesai dışında uygulanmaktadır. Yoğunlaştırılmış(hızlandırılmış) eğitim verilmektedir. Öğrenciler, almış olduğu derslerden muaf olurlar. Normal mesleki öğretim öğrencilerinin faydalandığı avantaj ve haklarına sahip olurlar.

İşletmelerde Mesleki Eğitim ve Staj: (AKTİF)

12 sınıf öğrencilerimiz,  mesleki derslerinin uygulamasını,  ilçemiz ve çevresindeki işletmelerde yaparlar, eğitim-öğretim yılı süresinde üç gün eğitimlerine bu işletmelerde devam etmekle birlikte sigortası kurumumuz tarafından yapılmaktadır. Öğrencilere asgari ücretin en az % 30 oranında ödeme yapılır. Teknik programlardaki öğrencilerimiz ise 300 saat yaz stajını işletmelerde yada döner sermaye işletmemizde yapılmaktadır.

Hizmet içi Eğitim ve Mesleki Kurslar: (AKTİF)

Kurumuzda meslek öğretmenlerine; mahalli ve merkezi hizmet içi eğitim faaliyetleri yapıldığı gibi talepler doğrultusunda yeni seminer ve kurs konuları işlenmektedir. Ayrıca yapılan hizmet içi eğitim faaliyetleriyle  Seydişehir'in ve çevresinin tanıtımı yapılmaktadır. Mesleki ve Teknik eğitim kursları çerçevesinde Kurumumuz, vatandaşlarımızı ve öğrencilerimizi bilgilendirmek ve sertifika sahibi yapmak amacıyla mesleki kurslar açılmaktadır.

Döner Sermaye İşletmesi (DÖSE): (AKTİF)

Kurumuzda döner sermaye işletmesi aracılığı ile gelen teklifler doğrultusunda üretimler yapılmaktadır. Çevre işletmeler ile protokole bağlı mevcut üretim atölye ve laboratuarlar ile iş birliği çalışmaları yapılabilmektedir. Döse işletmemiz, Üretimde çalışan öğrenci ve personele  ekonomik katkı, kazançlar sağlatmaktadır. İl içi ve il dışı eğitim kurumlarının donatım eşyalarını yapmakta, çevremizden gelen özel imalat taleplerini karşılamaktadır.

OKUL LOGOSUNUN ANLAMI: 

Döngü sürekliliği, üretimi, gelişmeyi ifade eder. Meşale, kitab eğitimde aydınlanmayı ifade eder. Logo ortasında oluşan S Seydişehir bölgesini ifade etmektedir.

Destekleme ve Yetiştirme Kursları: (AKTİF)

Okul Aile Birliği: (AKTİF)

Seydişehir Teknik Spor Kulübü (AKTİF)

Erkek Öğrenci Pansiyonu: (AKTİF)

Kız Öğrenci Pansiyonu: (AKTİF)

 


 

 

BU GÜNE KADAR GELMİŞ GEÇMİŞ OKUL MÜDÜRLERİ

Hüseyin ŞİMŞEK

1971-1975

Mehmet AYTAÇ

1984-1993

Mehmet GÜRSES

1975-1977

Abdulkadir TÜRK

1993-2002

Ali Rıza ERHARMAN

1977-1978

Abdi KALAN

2003-2010

Remzi ÖZKAYA

1978-1980

Uzm.Öğrt. Sedat VURAL

2010-2019

Rahmi ÇEVİK

1980-1984

 Uzm. Öğrt. Zafer ÜLKEBAŞ

2019 devam ediyor

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.11.2012 - Güncelleme: 12.10.2023 13:46 - Görüntülenme: 5805
  Beğen | 7  kişi beğendi