T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SEYDİŞEHİR - Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Birimlerimiz

Ock

Ock

Alanın Tanımı

Mobilya ve iç mekan tasarımı altında yer alan mobilya iç mekan ressamlığı, iç mekan ve mobilya teknolojisi, mobilya iskeleti ve döşemesi, mobilya süsleme sanatları, ahşap doğrama teknolojisi dallarının yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Alanın Amacı

Mobilya ve iç mekan tasarımı alanı altında yer alan mesleklerde sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlilikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Ock

ALAN HAKKINDA

Motorlu Araçlar Teknolojisi alanı; otomotiv üzerinde mekanik, elektrik ve elektronik aksamların bakım ve onarımlarını yapma, iş makineleri bakım ve onarımı yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Ock

Makine Teknoloji Alanının Tanımı

Teknolojinin dolu dizgin ilerlediği dünyamızda makine sektörünün dahil olmadığı alan yok gibi. Uzay mekiğinden sandalye üretimine kadar neredeyse her alanda makina parçaları ya da makinaların üretime dahil olduğunu görebiliriz. Tıp, Eczacılık, Bilgisayar sektörü, aklınıza hangi sektörü getirirseniz getirin. Orada mutlaka ya bir vida parçası vardır ya da aslında makineciler tarafından imal edilmiş kalıplardan çıkmış, minik plastik bir parça.

Mrt

Tarihçesi:
1973 –1974 Eğitim-Öğretim yılında Endüstri Meslek Lisesinin kuruluşu ile ilk açılan bölümlerden biridir.

Amacı:
           
Günümüz endüstrisinin ihtiyacı olan teknolojik bilgi ve beceri ile donatılmış ara elemanlar yetiştirmek. Bu elemanlara gereken bütün teknik altyapıyı kazandırmak.

Mesleki eğitimin yanı sıra, sosyal ve kültürel davranışları kazandırmak, kısaca vatana millete faydalı bireyler yetiştirmektir.

Mrt

Kimya Teknoloji Alanı sağlık, gıda gibi sektörlerin yanı sıra endüstriyel üretim yapılan tüm sektörlerle yakından ilişkilidir. Rafineri, petrokimya, lastik, çimento, boya, deterjan, kozmetik, tekstil ve ilaç alanlarının tümünde Kimya Teknolojisiyle ilgili birimler bulunur. Kimya Teknolojisi seramik, cam, otomotiv, metal, madencilik, enerji, tarım sektörlerinde geniş yer tutar. Endüstriyel işletmelerin neredeyse tamamında üretim ve kalite kontrol bölümleri  Kimya Teknolojisiyle ilişkilidir.

Mrt

Alanımız

2021 yılında yenilenen plc, iç tesisat, otomatik kumanda, elektrik panoları yapımı ve tasarımı, elektrik ölçme kontrol sistemleri, bilgisayarlı elektrik proje çizimleri konularında eğitim vermektedir. Her dönem başarılı 15 öğrencimize burs imkânıyla maddi destek ve son teknoloji yenilenmiş atölyelerimizle endüstri 4.0 altyapısında öğrencilerimiz yetişmektedir.

Şbt

Ock

Bilişim teknolojileri son yıllarda baş döndürücü bir hızla gelişerek tüm dünyada yaygın hâle gelmiştir. Bu gelişim hayatı bir yandan kolaylaştırmış, diğer yandan da veri güvenliği ve kişisel güvenliğin korunması sorunlarını ortaya çıkarmıştır. Gelişen teknoloji ile üretilen yazılımların, teknolojilerin ve sağlanan hizmetlerin herkes tarafından kullanılabilmesi için özellikle hızla küreselleşmiş olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadır.