T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SEYDİŞEHİR - Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kimya Teknolojisi Alanı

Kimya Teknoloji Alanı sağlık, gıda gibi sektörlerin yanı sıra endüstriyel üretim yapılan tüm sektörlerle yakından ilişkilidir. Rafineri, petrokimya, lastik, çimento, boya, deterjan, kozmetik, tekstil ve ilaç alanlarının tümünde Kimya Teknolojisiyle ilgili birimler bulunur. Kimya Teknolojisi seramik, cam, otomotiv, metal, madencilik, enerji, tarım sektörlerinde geniş yer tutar. Endüstriyel işletmelerin neredeyse tamamında üretim ve kalite kontrol bölümleri  Kimya Teknolojisiyle ilişkilidir.

Kimya Teknolojisi Alanında Kimya Laboratuvarı Dalı Bulunmaktadır

 

EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI:

 

Kimya Öğretmenliği, Kimya Mühendisliği, Kimyager, Eczacı, Metalürji Mühendisliği

 

ÜRETİM FAALİYETLERİ:

 

Okulumuz kimya teknolojisi alanında; çamaşır suyu, kireç çözücü, genel yüzey temizleyici, sıvı sabun, köpük sabun, bulaşık deterjanı, yağ çözücü, cam sil, wc banyo temizleyici, end.bulaşık deterjanı, end.bulaşık parlatıcısı, oto yıkama köpüğü ve çeşitli dezenfektan ürünleri üretilmektedir. Öğrenciler hem uygulama yapmakta hem de maddi gelir sağlamaktadırlar.

 

ETİ A.Ş. İLE İŞBİRLİĞİ ÇALIŞMALARI:

Okulumuz ile Eti Alüminyum A.Ş. arasında yapılan protokol gereği bölümümüzden mezun olan öğrencilerden kendini yetiştirenlere iş garantisi verilmektedir. Ayrıca bölümümüzden 15 öğrenciye Eti Alüminyum A.Ş. tarafından burs verilmektedir.

İş birliği kapsamında yerinde öğrenme çalışmaları devam etmektedir.

 

21-04-202221-04-202221-04-202221-04-202221-04-2022

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.03.2016 - Güncelleme: 29.04.2022 11:18 - Görüntülenme: 2026
Kaynak: Google
  Beğen | 0  kişi beğendi