19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından liseler arası "Gençlik Koşusu" düzenlendi.

Koşu, Taraşçı yolundan başlayıp Hükümet Meydanında sona erdi.

Okulumuz Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanı öğretmenleri tarafından Sekizli Vinç ve Makine Fabrikasına teknik gezi düzenlendi

Yapılan gezi sonucunda;  öğrencilerimizin bir iş yerindeki çalışma düzeni, işçi işveren ilişkileri, hammadddenin bir makineye dönüşme süreçleri ile ilgili bilgi sahibi olmaları sağlandı.

Okulumuz Bando Takımı 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası etkinliklerinde yer aldı.

Hep Birlikte Engelsiz Yarınlara..

Öğretmenlerimiz Mehmet Nail EROL'a, Alaeddin ERDOĞAN'a ve Bando Takımında görev alan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Okulumuz Metal Teknolojileri Alanı öğretmenleri tarafından TÜMOSAN'a teknik gezi düzenlendi.

Fabrikaya yapılan ziyarette, en küçük parçasından başlanılarak traktörün fabrikadan nasıl çıktığı üretim bandının her aşaması öğrencilerimize gösterilmiş ve öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi görmüştür.

Okulumuz Metal Teknolojisi Alanı 11. sınf öğrencileri için Eti Alüminyum A.Ş. teknik gezi düzenlendi. Çelik Konstrüksiyon Atelyesi, Pres, Model, Makine Teçhizat Atölyeleri, Çelik ve Alüminyum Dökümhaneleri gezildi. Arge Kalite Kontrol Birimi tanıtıldı.

Öğrencilerimizin okulda verilen temel bilgi ve becerilerinin yanında iş ortamında uygulamaların nasıl olduğunu gözlemlemesi sağlandı.

Metal Teknoloisi Alanı öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Okulumuzda Alanya'ya kültürel gezi düzenlendi.

Manavgat Şelalesi, Side Antik Kenti, Alanya Kalesi, Damlataş Mağarası gezilerek öğrencilere bilgilendirmeler yapılmıştır. Öğrencilerimiz bu gezi faaliyeti ile bilgilerini, kültürlerini, sosyal ilişki becerilerini geliştirmiş ve pekiştirmişlerdir. Yeni yerler görme motivasyon açısından da yararlı olmuştur.

Geziyi düzenleyen okulumuz Fizik öğretmeni Rabia Nas' a teşekkür ederiz.

Okulumuz 11. sınıf öğrencileriyle Eti A.Ş Makine ve Teçhizat Müdürlüğü bünyesinde bulunan Çelik Kontrüksiyon ve Mekanik atölyelerine teknik gezi yapıldı ve öğrencilerimizin okulda verilen temel bilgi ve becerilerinin yanında iş ortamında uygulamaların nasıl olduğunu gözlemlemesi sağlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan protokol gereği okulumuzda etkinlik gerçekleştirildi.

2. dönem 1. sınavların tamamlanmasının ardından okul veli toplantımızı gerçekleştirdik.

Okulumuzda düzenlediğimiz ''Bahar Şenliği'' etkinliğini coşkuyla gerçekleştirdik.

Bahar Şenliği kapsamında alanlar arası halat çekme, yumurta kırma, yumurta taşıma, elma yeme ve çuval yarışmaları ile hafıza kartı oyunu gerçekleştirildi. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı şenlikte öğrencilerin sosyalleşmesine katkı sağlandı.

Okul Müdürü Zafer ÜLKEBAŞ, gerçekleştirilen oyunlarda birinci olan öğrencilerimize hediye çeklerini takdim etti. Dağıtılan ikramların ardından canlı müzikle öğrenciler gönüllerince eğlendiler.

Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Sporları kapsamında düzenlenen Bocce Gençler Erkek Grup Müsabakalarında başarı göstererek Konya üçüncüsü olmuştur.

Emeği geçen Beden Eğitimi Öğretmenimiz Yazgül Temiz'i ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Okulumuz konferans salonunda Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Makine ve Tasarım Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarım, Motorlu Araçlar Teknolojisi alanlarımızın katılımıyla düzenlenen ve 7 Martta başlayan münazara yarışmamızın finalinde '' Hayvanat Bahçeleri Kapatılmalıdır, Hayvanat Bahçeleri Kapatılmamalıdır'' konusunu tartışan Elektrik-Elektronik Teknolosi ve Makine Tasarım Teknolojisi alanlarından Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı kazanarak şampiyon olmuştur.

Okulumuz Metal Teknolojisi Alanında öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından bakım, onarım ve tadilat çalışmaları yapıldı.

Geçtiğimiz Şubat ayında alan öğretmenlerimizle öğrencilerimiz daha iyi, daha etkili ve güzel vakit geçirmek adına aynı sofrada buluşup sohbet ettiler.

Okulumuzda Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliği gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören öğrencilerimizin okuduğu şiir, yazı ve oratoryo çalışmalarıyla devam etti.

Üstün bir mücadele ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrası, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır.

İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur.