Okulumuzda 2023-2024 E.Ö. Yılı Sene Başı Tören Programı Yapıldı

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 11.09.2023 tarihinde törenle başladı.

Müdür Yardımcısı Mehmet Aytaç'ın yaptığı bilgilendirdimelerden sonra Okul Müdürü Zafer Ülkebaş öğretmen, öğrenci ve velileri saygı ve sevgiyle selamlayarak konuşma yaptı:

“Sevinçliyiz, bugün 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı başlıyor. İlçemizin en köklü, büyük ve modern olan okulunuza yani Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne hoş geldiniz.

Okullar sadece bilgiye ulaşma yeri değildir, vatanını, devletini seven, birbirine bağlı, millet olma bilincinin oluştuğu, ahlaklı, en değerli varlık olan insanı yani gelecek nesilleri yetiştiren yerlerdir. Bir millet her nesilde yeniden doğar anlayışıyla, geleceğimiz olan siz sevgili gençlere inanıyor, güveniyor ve sizlerle gurur duyuyoruz.

Okulumuz bu yıl itibariyle proje okulu olarak eğitime başlarken, yenilenen eğitim içeriği ve anlayışıyla isteyenin mağduriyet yaşamadan üniversitelere gidebildiği, isteyenin ise ahlaklı dürüst nitelikli meslek sahibi olarak iş dünyasına katıldığı bir eğitim yuvası oldu. Bu anlayışa inanarak bu kazanımları elde ettiğimiz için öğretmenimden personelime, disiplinsizlik yapmayan, okul imajının düzelmesine katkıda bulunan üst sınıf öğrencilerime kadar herkesin emeğiyle bu başarıyı birlikte elde ettik. Başta üst sınıflar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Okulumuza bu yıl yaklaşık olarak 180 nitelikli yeni öğrenci kaydı gerçekleşti. Nakil almaya devam ediyoruz ancak kontenjanımız dolu olduğu için sırada bekleyen çok öğrenci var.

Depremle birlikte başlattığımız İyilikle yarışıyoruz kampanyamızın devam ettiğini hatırlatmak isterim. Okulumuzda oluşturduğumuz ahlaki iklimi birlikte devam ettireceğiz. Mutluluğun sırrı başkalarının mutluluğundadır sözünü iyi anlayalım. Sizler de değerli ailenizden aldığınız terbiyeyi burada gösterin.

Vatanını sevmek sadece bir yerlere bayrak asmaktan ibaret değildir.

Okulunuzun malzemelerini korumaktan, saygıdan, sevgiden, yerlere çöp atmamaya kadar geniş bir alanı kapsar.

Okulumuzun başarı ve kalite seviyesini birlikte yükselteceğiz. Bunun için çaba göstermeniz gerekmektedir. Size değer veren veliler ve öğretmenlerin sizden tek istediği var o da ahlaklı ve çalışkan olmanız.

Önümüzdeki günlerde, öğretmenlerimizin gönüllerinize girmesine, sizleri dinlemesine  izin verin samimiyetlerine inanın.

Zaman hızlı akıyor, yeni bir eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Tatile çıkarken kendi öz değerlendirmenizi yapmanızı, hayatınıza dair hedefinizi belirlemenizi istemiştim. 3 ay geçti geç kalmış sayılmazsınız. Hedefinizin oluşmasında ve ulaşmada öğretmenlerimizin kılavuzluğunu göreceksiniz. Aile huzuru ortamında öğretmenlerinizin size abilik ablalık yaptıklarına şahit olacaksınız, meslek lisesi farkını göreceksiniz.

Okulumuz fiziki şartlar olarak ülkemizin ilkleri arasında yer alıyor. Okulumuzun fiziki şartlarını daha da modernleştirmeye devam edeceğiz.

Sosyal kültürel gezi ve sportif faaliyetlerle okulumuza canlılık kazandırıyoruz. Kişiliğinizin ve karakterinizin oluşmasında faydası olan etkinliklere katılın.

Vaktinizi fazla almamak adına  konuşmamı tamamlıyorum. Bugünden itibaren sınıflar bazında bilgilendirme toplantıları yapacağım.

Bu duygu düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun diyor hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

11-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-2023

Yayın: 11.09.2023 - Güncelleme: 11.09.2023 14:26 - Görüntülenme: 154