2. dönem 1. sınavların tamamlanmasının ardından okul veli toplantımızı gerçekleştirdik.

Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Sporları kapsamında düzenlenen Bocce Gençler Erkek Grup Müsabakalarında başarı göstererek Konya üçüncüsü olmuştur.

Emeği geçen Beden Eğitimi Öğretmenimiz Yazgül Temiz'i ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Okulumuz konferans salonunda Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Makine ve Tasarım Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarım, Motorlu Araçlar Teknolojisi alanlarımızın katılımıyla düzenlenen ve 7 Martta başlayan münazara yarışmamızın finalinde '' Hayvanat Bahçeleri Kapatılmalıdır, Hayvanat Bahçeleri Kapatılmamalıdır'' konusunu tartışan Elektrik-Elektronik Teknolosi ve Makine Tasarım Teknolojisi alanlarından Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı kazanarak şampiyon olmuştur.

Okulumuz Metal Teknolojisi Alanında öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından bakım, onarım ve tadilat çalışmaları yapıldı.

Geçtiğimiz Şubat ayında alan öğretmenlerimizle öğrencilerimiz daha iyi, daha etkili ve güzel vakit geçirmek adına aynı sofrada buluşup sohbet ettiler.

Okulumuzda Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliği gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören öğrencilerimizin okuduğu şiir, yazı ve oratoryo çalışmalarıyla devam etti.

Üstün bir mücadele ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrası, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır.

İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur.

Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar ve Kimya Teknolojileri Alanı Öğretmenleri, öğrencilerinin teknik bilgi, becerilerini arttırmak amacıyla Konya Tüyap Tarım Fuarına teknik gezi düzenledi.

Okul Müdürü ve Alan Öğretmenleri, okul ve fuar ile yaptığı işbirliği çerçevesinde düzenlenen gezi, 07 Mart 2024 günü gerçekleşti. Öğrenciler tarım traktörleri, tarım iş makineleri ile yardımcı donanım ve makine sistemlerini yerinde inceleme, çeşitlerini yakından tanıma fırsatı buldular.

Öğrencilerin bölümlerine uygun mühendisliklerle ilgili bilgi edinmesi, üniversite ortamını görerek üniversite sınavına daha gayretli çalışmalarını sağlamak amacıyla okulumuz Fizik öğretmeni Rabia NAS tarafından Karatay Üniversitesine gezi düzenlenmiştir.

İtfaiye personeli öğretmen ve öğrencilerimize yangın ve depremle ilgili bilgilendirme çalışması yaptı.

İlçe Kaymakamı Cevdet Bakkal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar beyler, okulumuza ziyaret geçekleştirdiler.

2023-2024 eğitim öğretim yılının 1. dönemi okulumuzda düzenlenen tören ile sona erdi.

Okulumuzda 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1. dönem sonu faaliyet planı kapsamında 9. sınıflar arası bilgi yarışması düzenlendi.

Okulumuz hemşiresi Hümeyra BAKKAL tarafından öğrencilerimize Verem Eğitimi konusunda bilgilendirme yapıldı.

Okulumuz ile ETİ Alüminyum A.Ş. arasındaki yürürlükte olan, protokol süresinin uzatılması ön görüşmeleri gerçekleşti.

Gençlik ve Spor  Bakanlığının düzenlemiş olduğu okullar arası futsal müsabakalarında, okulumuz Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilçemizden sonra, bölge karşılaşmalarında da üstün performans göstererek bölge birincisi olmuştur.