Proje okulu olup bu yıl itibariyle, LGS puanı ile öğrenci alacak olmamız okulumuza olan ilgiyi arttırdı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Seydişehir İtfaiye Müdürlüğü tarafından, 16 Mayıs 2023 günü,  okulumuzda personel ve öğrencilerimize yangın ve deprem konulu eğitim verildi.

Okul olarak neredeyse her yıl kesintisiz devam eden Avrupa’da staj projelerimizden birini daha tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Birinci dönem veli toplantısında alınan karar doğrultusunda, ikinci dönem toplantımızı, tüm okul öğrenci velileri ile aynı gün ve saatte yaptık.

Ortaokul müdürleri ile yapılan iletişim ile ilçemizde bulunan, ortaokul öğrencilerinin okulumuza tanıtım gezileri planlaması yapıldı. Hangi tarihte hangi okulun geleceği belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje okulu olma şartlarını taşıdığı için başvurusu kabul edilen, Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, önümüzdeki Eğitim Öğretim yılında sınavla öğrenci almaya başlayacak.

Okulumuz kayda değer, sürekliliği olan ve istikrarlı projeleri ile dikkat çekiyor. Bu projelerden bazıları sayesinde öğrencilerimiz yurt dışında da eğitim görerek, mesleklerinde yeni deneyimler kazanıyor, farklı kültürleri tanıma fırsatı yakalayarak yeni ufuklar elde ediyorlar.

Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Okul Müdürü Zafer Ülkebaş ve idarecilerin katıldığı iftar programında pansiyon öğrencileri ile bir araya gelindi.

Bocce spor dalında Seydişehir birincisi olarak, Konya'da bölge yarışmalarına katıldık.

Kız pansiyonundaki öğrencilerimize Rehber Öğretmen Mehmet DEMİREL tarafından YKS'ye hazırlık, ders çalışma teknikleri, motivasyon konularında seminer verildi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından pansiyon öğrencilerine temizlik ve hijyen eğitimi verildi.

Afet bölgesinde oluşturulan çadır kentlerdeki, depremzede vatandaşlarımızın soğuk hava koşullarından etkilenmemesi için okulumuz, Metal Teknolojileri Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından çadır sobaları üretiyor.

Okulumuz E-twinning klübü öğrencileri "Meslek Liselerinin Değişen ve Gelişen Yüzü" temalı proje kapsamında proje ortağımız Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi E-twinning klübü öğrencileriyle bir araya gelmiştir.

Okulumuz müzik eğitim salonunda öğrencilere ve öğretmenlere yönelik açılmış olan; ney , bağlama ve gitar kursları devam ediyor.

Okulumuzda bulunan bölümlerimizin velileri ile ayrı gün ve saatlerde toplantılar yapıldı.

Bölümler bazında yapılan toplantılara velilerimizin katılım oranı oldukça yüksekti.